Boobialla Street, Canberra

Boobialla Street comprises substantial alterations and additions to an existing single storey house. The steep site has an elevated position with unimpeded views to the east of the central business district.

The development entails the complete remodelling of the existing structure to provide new bedrooms and bathrooms. The existing gable roof has been removed to provide for a second storey which accommodates new living areas. These have been located to take advantage of the views from the site.

The design achieves a strong volumetric contrast between ground and first floors by setting these at right angles to each other. This is further heightened through the use of different but complimentary materials for each volume. Part of the roof above the ground floor forms a green roof which provides an elevated garden aspect to the primary living areas.